"Du må jo spise kjøtt"

Som mange av dere som leser bloggen min vet så spiser jeg for det meste ikke kjøtt. Dvs. at jeg spiser fisk og sjømat, men ikke kjøtt generelt. Og det er så magne som skal mene noe rundt dette. Sånn som:

"Det er farlig, du får ikke i deg nok proteiner". Jeg får i meg proteinene jeg trenger helt fint ved hjelp av andre mat varer, har tatt blodprøver, di er helt fine! Dessuten så har vist di fleste nordmen for høye protein nivåer. 

"Vi er ment til å spise kjøtt". Ja, det er vi og jeg nekter ikke deg og spise kjøtt. Men jeg klarer meg helt fint på frukt, bær, grønnsaker, nøtter, bønner, korn osv. Jeg trenger ikke spise kjøtt bare fordi jeg er ment til det, jeg er ment til å spise grønnsaker også. Helt ærlig tror jeg ikke vi er ment til å spise sååå store mengder kjøtt heller som vi i samfunnet vårt idag ofte trøkker i oss. 

"Hvor lenge har du tenkt å drive med det tullet da". Nei det vet jeg ikke, det var aldri meninga å starte med. Jeg bare spiser ikke noe eller noen jeg ikke har lyst til å spise. 

"Ja, men du spiser jo fisk, fisk har også følser". Vær så snill og ikke gni terp på den bare, for jeg syns det er vanskelig nok. 

Og det er fakitisk helt utrolig mye god mat en kan lage! Sånn virkelig, spiser mye bedre mat sånn generelt nå enn det jeg gjorde før! For nå må jeg tenke mye mer over det! Og om en bare gidder å lage maten sin selv fra bunn av så har man mye mer kontroll, det blir som regel sunnere og er godt for kroppen også! Hallo se på alt det gode her da! er faktisk ikke noe problem å ikke spise kjøtt når det er så mye annet godt:Med alt dette sagt så er jeg ikke sånn ekstrem som er sur på folk som spiser kjøtt, eller skal overtale dere til å slutte. Kommer heller ikke til å kaste blod på dere, lover. Får være deres valg. Også håper jeg vi får en bedre mat industri som behandler dyra på en betraktelig mye bedre måte enn di bli behandla idag, for det er bare kvalmt sånn som dyr blir behandlet og dyrka opp til å bli spist. 

Helt ærlig syns jeg dette bildet sier det litt for godt til tider. 
19 kommentarer

Maggie Goldfish

18.09.2012 kl.16:33

Pleide å måtte diskutere sånt med folk før.

Noen vil rett og slett ikke godta at man ikke spiser kjøtt.

Mina

18.09.2012 kl.16:46

vet hvordan det er selv..

folk spør ALLTID "hvordan greier du å leve uten kjøtt?!?"... greier det helt fint ved å spise soyaprodukter(og er MYE sunnere enn de som trykker i seg all de kjøttproduktene hver dag) :P

(jeg er lacto-ovo-vegetar da, og ikke pesceterianer) :)

Circle

18.09.2012 kl.16:48

kjenner den.

Hadde mat og helse, og da jeg kom inn døra var det bare: "Å nei, ikke du!"

kaninhjerte

18.09.2012 kl.16:53

Jeg har utrolig mye i mot hvordan dyr blir behandlet i næringslivet, men jeg spiser kjøtt fordi jeg ikke helt klarer å se bort i fra at det er så godt, noe av det. Men jeg hadde aldri klart å spist noe som faktisk hadde sett ut som et dyr.

Men angående bildet, så er det utrolig mange vegetarianere/pescetarianere/osv som blir overvektige, på grunn av kosttilskuddene, og oljene de må ha i seg. Man kan jo velge å heller få proteiner naturlig, sånn som du gjør, og da skal det ikke være noe problem, har jeg lest.

Nemi Rebella

18.09.2012 kl.16:56

Jeg lever som "nesten-veggis" når jeg har huset for meg selv, men sammenmed de rovdyra jeg bor sammen med er det jo håpløst :/ Ikke gidder jeg og lage mange retter hver dag heller :P Latskapen lenge leve?

Lena

18.09.2012 kl.17:59

Kjenner til det der alt for godt.

Mai

18.09.2012 kl.18:51

Skjønner hvordan det føles!...-.-

Det aller teiteste argumentet jeg har hørt mot at man skal være vegetarianere er at "mennesker har vært rovdyr siden tidenes morgen!".... Det er ganske mye mennesker gjorde for tusenvis av år siden, men som vi har sluttet med, det er faktisk noe som heter å utvikle seg!... Og dessuten er det mange som har forsket på det, og funnet ut at det er sunnere å ikke spise kjøtt (så sant man får i seg alt man trenger gjennom andre ting da, så klart).

Jeg skjønner virkelig ikke at folk må ha så mye rart å si. Det er jo faktisk ikke farlig å ikke spise kjøtt, det har GANSKE mange her i verden bevist! Og som du sier, så bryr ikke jeg meg om hva andre velger å spise heller, så hvorfor skal de absolutt sitte der og prøve å overbevise meg om gode grunner til å spise kjøtt?!-.-'

Ariel

18.09.2012 kl.21:10

Har samme problemet jeg også. Når jeg f.eks laster opp et bilde av en veggisrett jeg har laga eller noe, så må noen alltid kommentere "kjøtt <3, du vet at ost er laget av melkeprodukter ja?!" osv.. JA, selvfølgelig VET jeg hva jeg har i meg. Det som irriterer meg GRENSELØST er de som kommenterer, for de vil jeg tro ikke har peiling på hva faen de strapper i seg.

Helvette ta folk!

Jeg er også pescetarianer, foresten.

VELDIG bra skrevet også! Akkurat som jeg skulle sagt det selv.

sarai94

18.09.2012 kl.21:11

Beundrer de som klarer å være vegetarianere og som likevel klarer å få i seg de proteinene de trenger. Støtter deg fult ut :)

xx Siri

Pia Vinningland

18.09.2012 kl.21:38

irriterende når folk bare skal argumentere osv med personlige valg, om man veøger og ikke spise kjøtt er det opp til hver enkelt person, ikke til alle andre :)

anijanka

18.09.2012 kl.22:15

Er du veggis? Likte ikke bildet fordi mange veggisa kjem me sånne argument at folk som et kjøtt e feit og usunn osv:P men folk må få gjer det dem vil så lenge ej slepp å lage mat til kresne veggis sjele xD Eller kresne sjele i det store og heile.

Hope Wilson

18.09.2012 kl.23:10

Det må være vanskelig å ikke-spise kjøtt når teite folk skal drive å blande seg inn. Kan ikke de bare spise kjøtt de da, og la deg være i fred? Creds!

Inf3ct

18.09.2012 kl.23:14

Åh, det er så irriterende! Selv spiser jeg kjøtt, men jeg irriterer meg over folk som skal drive og nærmest prøve å overtale folk som har valgt å ikke spise kjøtt, til å spise det. "Vi er jo kjøttetere da".. Vegetarianere, veganere og kjøttetere.. Vi må alle lære oss å respektere de andres valg, uavhengig av våre egne meninger

Catrine aka Cakki

19.09.2012 kl.20:05

irriterende at folk skal blande seg... jeg spiser kjøtt selv men syns da folk skal få velge selv :)

Vero

21.09.2012 kl.01:56

Vært ofte innom slike diskusjoner selv. Folk forstår seg ikke på å la vær å spise kjøtt. Nå er jeg ikke helt kjøttfri og er bare hobbyveganer, nettopp fordi en ikke trenger så store mengder kjøtt og jeg har virkelig ikke lyst å støtte kjøttindustrien. Er mer for folk som klarer å passe på dyrene og selvforsyne seg selv med kjøtt fra egen produksjon. Jeg mener vi trenger noe kjøtt, med mindre en er flink å finne alternative til proteiner, som jeg er litt slapp til i blant.

Maria Volpe

21.09.2012 kl.06:22

Pyrodam: Jeg er helt enig med deg! Og syns du har et veldig godt syn på dette. Hadde vi hatt en forsvarlig kjøttindustri og holdt oss sånn någelunde forsynt i form av jakt, fiske osv. hadde det vært helt greit!

Vero

21.09.2012 kl.12:37

Ja, synes du er veldig oppegående med ditt syn på det. Møter på så få som gidder å gjøre noe med det. Synes du er veldig flink! :)

Elin Anakin Aadna

29.09.2012 kl.02:16

Mariaa... Du kjenner jo meg. jeg kommer til å terpe på dette fordi jeg VET at du var mye mer happy når du spiste kjøtt og var usunn. Men det at du ikke liker kjøtt er noe helt annet. Sånn er det bare.

jente

26.04.2013 kl.16:47

Ååååå det samme var det når eg ble pesceterianer >.<

Skriv en ny kommentar