Et sunnere alternativ i Jula

Tenkte jeg ville dele en liten "sunnere alternativ" til alle søtsakene i jula og favoritt godbiten min! Ei klasseveninne hadde lagd det og syntes det var kjempe godt så har begynt å lage det en del selv også. Har ikke noen konkroet oppskrift men det trengs virkelig ikke heller, er super lett! Det du gjør er: 

1) Fin mal nøtter. Jeg bruker for det meste mandler, heiv også oppi noen pecannøtter idag noe som funka kjempe bra. Ser også for meg at peanøtter kan være veldig godt, men ja alt etter hva du måtte ha og like!2) Bland i et par t-skjeer eller så mye du måtte like med kakao pulver. 

 
3) Hiv oppi ferske dadler (husk å fjerne steinene!). Kan gjerne spe ut med honning eller en t-skje vann etter som at dadler er veldig dyrt (i hvert fall på student budget). Pruvde også med svisker, ble ikke så godt siden di har så dominerende smak. Vet også at mange bruker peanøtt smørr også i forskjellig type sjokoladeboller. 4) Rull til kuler og sett i kjøelsapet. Ser også for meg at det hadde vært fint å rulle i kokkos, men har ikke det nå. 

 

 Si fra om dere prøver det ut selv, eller har noe liknende oppskrifter! Eventuelt om noen har noen fler litt sunnere alternativer sånn nå i jula (og ellers for den sakens skyld!).

Men ja, er super trøtt og har hard dag imorgen, så blir yoga på meg nå, trenger det!

5 kommentarer

namnma, så godt ut!

Kpopbeast ~ Tasuke-chan

10.12.2012 kl.21:41

det så egentlig veldig godt ut, hvis man kutter ut dadlene.. ugh. liker ikke det.

vilblifrisk

10.12.2012 kl.22:51

Det var jo et kjempe godt tips! "julete" var det også. Dadlene kan sikkert byttes med annen tørket frukt. Svisker egner seg sikkert kjempe godt og kanskje aprikos=)

Kristìn ♥ David

11.12.2012 kl.14:01

Så jo godt ut. ;) men i jula e det jo låv å skjeie litt ut.

Eg har en giveaway på blåggen min førræsten.

Sara Helene

12.12.2012 kl.00:09

Ohh, ser godt ut. Må kanskje prøves ut :D

Skriv en ny kommentar