Film og Litteratur

Hobbitlykke

Verden smiler litt til meg nå. jeg begynner å bli frisk igjen og jeg tror jeg er klar for å starte på det nye året nå. Noe forsinket men la oss håpe det blir et fint et for både meg og dere.

Jeg sitter på cafe lindvedske i skrivende stund og mobil blogger, hater at bildene blir så små da men det får bare være.

Dette er dagens middag to kopper orgasmisk god caffe jeg egentlig ikke har råd til. Så nå må jeg finne på noe lurt for å få penger til buss hjem til helga. Men jeg er tilfreds og lykkelig. Caffe, ringenes herre og fin musikk. Hva. Mer trenger en liten hobbit her i verden?

The hobbit

jkasdgkjakjghadg, det her har jeg gleda meg til siden 8/9. klasse ish da ryktene om at Peter Jackson vurderte å muligens lage en film om han får nok støtte lakk ut på theonering.net!!! Ikke døm, ja jeg leste på theonering.net da ringenes herre nesten var glemt for en stund...

Men herregud jeg gleder meg!! Og det her ser drit bra ut!! Bare at gollum har bytta øyefarge, men han er super søt! Mye søtere enn det monsteret jeg seriøst trodde bodde på loftet da jeg var liten! Ja, jeg trodde Gollum bodde på loftet hos mamma. Når en er liten tror en på det foreldrene sier. Derfor var det ikke pent av pappa å skrive om historien å si at Gollum bodde på loftet hos mamma. Og jeg lager sykt mye smoothie for tia, nam! 

Snow white and the huntsman.

Jeg gleder meg faktisk til denne filmen. Selv om jeg tror den kan bli nok så lik Alice in wonderland filmen som kom ut. Men kanskje ikke så rart i ettersom at det er samme produsenter. Også var jeg litt skeptisk da jeg hørte at Kristen Stewart skulle spille Snøhvit. Har liksom alltid sett på Snøhvit som glad, lystig, smilende osv. Men jeg tror det kan bli bra forde om, Kristen er flink. Gleder meg til å se Charlize Theron som the evil queen. Antagelig rollen jeg gleder meg mest til. 

Så har vi faktisk blogget om en annne film enn lotr og hobbiten! Men når det er sakt er det ingen annen film som kommer ut i år som jeg gleder meg mer til!! Har gleda meg siden ryktene beggynte å lekke ut på theonering.net for fler år siden om at Peter Jackson vurderte å kanskje lage hobbiten om han fikk nok midler. Looooong time! 

- Fler som gleder seg eller ? (si at du gleder deg mest til hobbiten så blir jeg glad i deg) 

Luthien and Beren.

I utgangspunktet er jeg ikke no glad i kjerlighets fortellinger, romantiske filmer, bøker, dikt osv. Egentlig syns jeg vanligvis det bare er klissete og kjederlig. Men fortellingen om Luthien Tinuviel og Beren er det umulig og ikke elske! Om hvordan Luthien som er halvt alv og halvt Valar forelsker seg i menneske Beren. Altså om du liker fortellingen om Arwen og Aragorn, vill du bare elske denne. (Arwen stammer forrsten ifra Lutihen og Beren, hvilket også Aragorn gjør men på Aragorn sin side er det veldig vanna ut, haha!) Så ja om du er ute etter en fantastisk bra kjerlighets historie så les SIllmarillion og 

Det som nesten er enda søtere er at Tolkien alltid så på hans kone Edith Marry Tolkien som Luthien, og da hun døde ble det skrevet Luthien på hennes gravstøtte. Tolkien ble gravlagt sammen med henne og det står Beren på hans. "Initially it was Beren who saw Lúthien dancing from afar under moonrise beside the Glades of Esgalduin in her father's forest. From the moment he saw her with his eyes he loved her, for she was the most beautiful of all Elves and Men, the fairest of all the Children of the World".


 

"Then he ran to her out of the shadows and again she turned and tried to escape in fright but he called to her crying "Tinúviel" since he did not know any other name for her, and when Lúthien gazed upon him for the first time she reciprocated his love and was thus chained with his curse and burdens. He kissed her on the lips, but she slipped away from him and he fell into a deep sleep of grief and bliss. But in his hour of despair, when he was groping to see the light of her countenance once more, she appeared before him, and in the Hidden Kingdom set her hand in his and cradled his head against her breast. From then on they met secretly and conducted a clandestine relationship, and none before or after were as happy as they were, walking through the woods together hand-in-hand"


The hobbit

Gleder meg, gleder meg, gleder meg!!!! Jeg gleder meg til å se smaug, jeg gleder meg til bilbo og gollum i hula til gollum. Er fortsatt ikke så big på dvergene da men begynner å like di litt bedre tror jeg. Men jeg gleder meg!!

Som den nerden jeg er har jeg gledet meg siden det begynnte å lekke ut rykter på theonering.net om at Peter Jackson kansje om han fikk nok midler vurderte å lage hobbiten. Det var på ungdomsskolen et sted! Lenge siden. Og helt siden det har jeg gledet meg og nå er det bare et knapt halvt år igjen!! Det gjør taken på desember levlig! Bare sånn i tilfelle jeg ikke har fått sagt det mer så gleder jeg meg! 

fler som gleder seg til hobbiten kommer ut eller ? 

Ellers har jeg rydda, vaska klær og vaska litt til i dag. Så resten av dagen går med på å lese til heldagsprøve i matte. hat. Men det får bare være! får belønne meg selv med litt ringenes herre i kveld! ^^, 

Howl.

Søndagen min vill bli brukt til å skrive om Howl. Det må være et av di mest forvirrende, tunge, vanskelige, geniale, sjokerende, inpirerende, aktuelle, ærlige og personlige diktene jeg noen gang har lest. Jeg elsker det! 

Diktet er skrevet av Allen Ginsberg på 50tallet. Ærligheten, annerledesheten, språkbruket og tema sjokerte sterkt. Det ble holdt rettsaker mot det, folke elsket og hatet diktet. Hallo! en homo i 50 tallets amerika som skrev sååå rett ut var dømt til å skape oppstyr! Åhh herregud som jeg elsker han. Jeg er ikke i nærheten av ferdig med så mye som en brøkdel av tolkningen, jeg tror det er et sånnt dikt som man kan tolke i flere ti år og fortsatt ha mer tolking igjen. Det er fantastisk!

Ser filme gjør jeg også. Jeg liker måten den er laga på. Er du så mye som litt interisert i lyrikk, homsesex og samfunn anbefaler jeg å se den, haha. 

Oppgava skal leveres inn i form av blogg (hvor kult er ikke det egentlig?) Så jeg har akkuratt oppretta en egen blogg for oppgava. Dette her er så lang som jeg er villig til å la skolen ta hånd om blogginga mi. Og det er egentlig ikke på grunn av at det er leksa mi jeg skriver det, men fordi jeg blir utrolig inspirert av Allen Ginsberg. Han er grisekul!

Du kan lese diktet her, og se filmen her. Og bloggen til oppgava her

- xoxo 

Public Enemies, Mildrid og Maria !

Mildrid har akkuratt vært her og vi har sett public enemies, jeg elsker virkelig den filmen! Men jeg ender alltid opp som vanlig ut i fra min mangel på respekt ovenfor autoritet så ender jeg opp med å hate hvordan verden er bygd opp av at noen kan drepe noen fordi di har loven på sin side og de er helter, men du er skurk fordi du raner en bank. lol, hvorfor kunne di ikke bare dra og leve lykkelig ever after ! Herregud å jeg hater ledelse. Frihet burde være en selvfølge, ikke et privilegie.. men ja nok om det jeg liker og se for meg at filmen ender sånn som planen egentlig var! Og at johnny og hans black bird kunne dra for som fun in the sun, danse og leve happily ever after. Det verste er at det er sann historie også, dne er så rørende ! 

Så ja åpenbart så vi public enemies igjen, også laga vi sånn qesedila som jeg snakka om i forgie innlegg, og det var mye bedre enn forventet må jeg si! Så det er nok ikke siste gang jeg lager. Men helt til sist, ville jeg bare si tusentakk for mange gode mat tips i forgie innlegg og gleder meg til å prøve ut masse god matlaging ! ; ) Nå skal jeg bare kose meg med en stor oppvask før jeg legger meg og møter uforbredt på skolen!

Men Mildri og meg har i hverfall hatt en veldig koselig kveld, med masse mimring (for vi har nemmelig vokst opp som naboer, eller rettere sagt i samme hus så ja! masse morroe minner ! Som da vi skulle ha kapteinsabeltann fårestilling, solgte pappa sine ting langs gata, som vi fant ut at vi fikk mer penger for om vi sa det gikk til fattige barn i afrika. Herregud vi var sleipe! born criminals ! Og jeg skulle gifte meg med en prins sånn at jeg kunne kjøpe alle kjolene jeg hadde lyst på (litt gold digger eller). Mildrid der imot skulle ikke begynne på skolen men på slottet. Og begge trodde vi kunne fly når ingen så på! Også lekte vi ringens herre for det hadde nemmelig pappa lest for oss om da vi var småe, så vi var ute å jakta på orker og huletroll. Jeg savner å være liten kjenner jeg nå! Men igjen babler jeg igjen, jeg liker at jeg begynner å bli sånn veldig bleik, sånn sett er det kjipt at vi skal til thailand, for jeg blir så fort brun! men det driter jeg i! blir så deilig med varme og å slappe av nå !!

Selvsagt fant jeg ikke kamerae som lå rett ved siden av meg, så bilder fikk man dessverre ikke tatt .. 

- xoxox 

Gollums song

Åh herregud for en vanvittig fin og trist sang! Jeg får frysninger og begynner nesten å gråte av den. Det er rart for jeg er ikke sånn som gråter mye, og jeg gråter så å si ALDRI i offentlighet, hater å vise følser over alt, og er ganske flink til å holde ting igjenn til jeg er trygt og aleina hjemme, ikke akkuratt den beste egenskapen men jeg bare er sånn. Men ringenes herre, eller mer tolkiens univers har jeg gråti utrolig masse av, vell og merke aleina men fortsatt.

Leser Hurins barn nå (snart ferdig), Og den er så utrolig trist og fin og trist og bra og trist og trist at jeg sitter og nesten gråter hele tiden x)Så nå skal jeg lese meg ferdig fordi jeg skal skrive en bokrapport om den også innen fredag :s Men det er egentlig bare kos sånn egentlig. WTF har skjedd med meg ?! Sånn serr jeg skriver om skole som noe som bare er kos ?! vell vell sånn er det vell når du kan krysse skole med hobby og interesse. Er så glad for at jeg er ferdig med ungdomsskole hadde aldri i 8-9 og slutten av 10 trodd jeg ville gå videre etter det, lol. xD

Men ja jeg skal sitte og lese Hurins barn og høre på howardshore sanger (han som har soundtracket til ringenes herre). Så nå skal jeg bare glemme alt mulig annet drit og leve meg inn i favoritt universet mitt <3 også må jeg finne mobilen før jeg legger meg xD Ha en fin kveld ! Ja og en ting til, jeg begynner i ny jobb i morgen ! spent
- xoxo 

Ny Marilyn Monroe film.

Nå kommer snart den nye Marilyn Monroe filmen, faktisk en film jeg tror jeg kommer til å se, *glede seg*. 

og bare se så lik michelle williams er !

- xoxo 

Húrins Barn

Som den ringenes herre geeken jeg er så har jeg totalt død etter å få lest Húrins barn, har begynnt på den nå og jeg totalt elsker den ! Så om du er tolkien fan og ikke har lest den enda gjør det nååå ! Har leita etter den i evigheter og endelig fant jeg den, så da er man fornøyd. Dessverre er den på norsk da men, får vell lese den på engelsk siden. Så nå er mann lykkelig geek : ) 

Også blir det en liten tur ut til langesund i dag på rockekaos, med litt venner og lokale band, god start på helga ! 

- xoxo 

Foamy the squirle

Var akk innom deadfreedom også kom jeg ove foamy the squirle, og jeg kan ikke huske sist gang jeg har ledd så jævla godt ! den er jo genial ! ^^, 

den minner meg sykt om meg og joachim bare at jeg ikke står å disser rævva sånn der xD

- xoxo 

Sid and Nancy, Love Kills.

Så Sid and Nancy, love kills for et par dager siden. Den klikka på slutten så fikk ikke sett den ferdig. Men vet jo uansett hvor tragisk det ender med sex pistols bassisten og hans kjæreste Nancy Spungen.. Filmen er veldig bra og trist. Anbefaler virkelig alle som ikke har sett den å se den. Vår tids Romeo og Julie..

sett filmen ? 


- Maria Ducati

Filmkveld med lillebror

Igår bestemte meg og Felix oss for å se på film, vi så på ett eller annet Elodrado greier. Dårlig Indiana Joans eventyrer kopi. Syns ikke den var noe spessielt bra og det hele endte med at jeg sovna.. Men det var koselig med filmkveld med lillebror daaae C:*sleepy face*

- Maria Ducati 

Burlesque

Så filmen Burlesque, for noen dager siden. Jeg bare elsker den ! Likte den skikkelig bra, anbefaler virkelig å se den hvis du ikke har sett den! Filmen var skikkelig bra og jeg liker litt burlesque i seg selv, med glitrene korsetter, perler og diamanter.

 

 

- Maria Ducati