Mat og oppskrifter

stai zitto, salmone maledetto

Lagde meg skikkelig deilig mat idag, lakse wraps. Altså jeg hadde for lyst på den til å faktisk ta meg tid til å ta noe pent bilde av den. Så den ser ganske gruggy ut, men utrolig godt!  Måtte poste det, tenkte på Ingrid, vi lagde det i sommer, og spiste maaaaasse. Vi må ha reprise på den til sommer'n vennen, masse caffe og laksewraps på varandaen hjemme hos meg i sola. Det blir digg.  
Jeg fant bilder fra den tia i sommer på bloggen. Det høres kanskje sært ut, men tenker alltid på det når jeg lager lakse wraps. For vi spiste så sinsykt masse av det! Savner sommer'n. oh we are hopeless <3

Et sunnere alternativ i Jula

Tenkte jeg ville dele en liten "sunnere alternativ" til alle søtsakene i jula og favoritt godbiten min! Ei klasseveninne hadde lagd det og syntes det var kjempe godt så har begynt å lage det en del selv også. Har ikke noen konkroet oppskrift men det trengs virkelig ikke heller, er super lett! Det du gjør er: 

1) Fin mal nøtter. Jeg bruker for det meste mandler, heiv også oppi noen pecannøtter idag noe som funka kjempe bra. Ser også for meg at peanøtter kan være veldig godt, men ja alt etter hva du måtte ha og like!2) Bland i et par t-skjeer eller så mye du måtte like med kakao pulver. 

 
3) Hiv oppi ferske dadler (husk å fjerne steinene!). Kan gjerne spe ut med honning eller en t-skje vann etter som at dadler er veldig dyrt (i hvert fall på student budget). Pruvde også med svisker, ble ikke så godt siden di har så dominerende smak. Vet også at mange bruker peanøtt smørr også i forskjellig type sjokoladeboller. 4) Rull til kuler og sett i kjøelsapet. Ser også for meg at det hadde vært fint å rulle i kokkos, men har ikke det nå. 

 

 Si fra om dere prøver det ut selv, eller har noe liknende oppskrifter! Eventuelt om noen har noen fler litt sunnere alternativer sånn nå i jula (og ellers for den sakens skyld!).

Men ja, er super trøtt og har hard dag imorgen, så blir yoga på meg nå, trenger det!

"Du må jo spise kjøtt"

Som mange av dere som leser bloggen min vet så spiser jeg for det meste ikke kjøtt. Dvs. at jeg spiser fisk og sjømat, men ikke kjøtt generelt. Og det er så magne som skal mene noe rundt dette. Sånn som:

"Det er farlig, du får ikke i deg nok proteiner". Jeg får i meg proteinene jeg trenger helt fint ved hjelp av andre mat varer, har tatt blodprøver, di er helt fine! Dessuten så har vist di fleste nordmen for høye protein nivåer. 

"Vi er ment til å spise kjøtt". Ja, det er vi og jeg nekter ikke deg og spise kjøtt. Men jeg klarer meg helt fint på frukt, bær, grønnsaker, nøtter, bønner, korn osv. Jeg trenger ikke spise kjøtt bare fordi jeg er ment til det, jeg er ment til å spise grønnsaker også. Helt ærlig tror jeg ikke vi er ment til å spise sååå store mengder kjøtt heller som vi i samfunnet vårt idag ofte trøkker i oss. 

"Hvor lenge har du tenkt å drive med det tullet da". Nei det vet jeg ikke, det var aldri meninga å starte med. Jeg bare spiser ikke noe eller noen jeg ikke har lyst til å spise. 

"Ja, men du spiser jo fisk, fisk har også følser". Vær så snill og ikke gni terp på den bare, for jeg syns det er vanskelig nok. 

Og det er fakitisk helt utrolig mye god mat en kan lage! Sånn virkelig, spiser mye bedre mat sånn generelt nå enn det jeg gjorde før! For nå må jeg tenke mye mer over det! Og om en bare gidder å lage maten sin selv fra bunn av så har man mye mer kontroll, det blir som regel sunnere og er godt for kroppen også! Hallo se på alt det gode her da! er faktisk ikke noe problem å ikke spise kjøtt når det er så mye annet godt:Med alt dette sagt så er jeg ikke sånn ekstrem som er sur på folk som spiser kjøtt, eller skal overtale dere til å slutte. Kommer heller ikke til å kaste blod på dere, lover. Får være deres valg. Også håper jeg vi får en bedre mat industri som behandler dyra på en betraktelig mye bedre måte enn di bli behandla idag, for det er bare kvalmt sånn som dyr blir behandlet og dyrka opp til å bli spist. 

Helt ærlig syns jeg dette bildet sier det litt for godt til tider. 
Burn, baby burn!

Spist pizza og sett på Rattatoui, devil wears prada osv. med søte mennesker fra klassen. Leggi har nok skrevet bedre (han jeg stjal bildene ifra også forresten). Orker ikke skrive. 

Jeg har tallent når det kommer til pizza, noen som har lyst på? Så er det bare å komme over. 

Back on track

Er så lei av "den siste resten" som skal vekk. Så nå er det tilbake til et sunt kosthold. Har kost meg masse i helgen, så denne uka skal bli sunn. Men ikke nazi, jeg skal fortsatt kose meg med latten min på morgenene for dagen fungerer ikke og vi har panforte som bare er nøtter, honning og tørka frukt så jeg kan spise kake med god samvittighet om (når) jeg får totalt cravings. Men det er virkelig ikke noe problem, for det er så utrolig mye god sunn mat man kan lage! Helt erlig har jeg beggynt å foretrekke det til slutt også! Man blir mett på en mye mer behagelig måte. 

Nei til: Mel, sukker, ferdilaga og konserver mat, soffaen, kjøtt (som vanlig siden jeg ikke spiser kjøtt). Brus og saft (er ikke noe problem siden jeg ikke liker det). 

Ja til: Frukt, bær, urter, te, nøtter, grønnsaker og masse vann. Egentlig det meste som kommer fra naturen tror jeg er fine ting. Tenker også å pelle meg en tur på progym imorgenDagen starta jo selvsagt med et glass cafe-latte(og et stykke panforte). Fordi det hører med! Så til lunsj lagde jeg meg en salat. Veit den ser utrolig kjederlig ut, men den er faktisk kjempe god om du får riktig blanding! Og den er super lett og rask! Alt du gjør er at du tar salt, sitron og olje og blander med salaten, (heiv også oppi litt avocado og agurk idag). Og te med honning fordi det er godt! 

Litle hobbits needs their mushrooms

Begynner snart å tro at jeg er en hobbit jeg, så mye sopp jeg spiser! Synger the greendragon hver gang jeg drikker, god og rund og er forelska i Bilbo. Jaja tenkte jeg skulle komme med et lite mat tips. Muligens at jeg har kommet med det samme før, hvem trenger hukomelse? Men det blir jo aldri nok sopp for hobbiter så samma det.

 

Fylte sopp i alle slags varianter. Prøv ut forskjellige krydder, sopper, tilbehør og fyll. Utrolig godt, om du liker sopp vell og merke da. Jeg har alltid elska sopp. Så ja det her er egentlig et veldig typisk måltid for meg, raskt og enkelt, godt og akkurat så sunnt som du velger at tilbehøret og fyllet skal være! Så å si alt som er godt i pasta er god i soppen haha! Så lag favoritt pasta sausen din og fyll di med det, eller tomater, pesto, hvitløk, fetaost, osv. Google det, så får du mange idéer til hva man kan fylle sopp med.

Disse fylte jeg med følgende; soyafløte, timmian, havsalt og pepper. Tok også hjemmelaga løpstikke pesto i den ene og permesan oppå begge to.


Er det forresten noen som vill komme over på sopp? Nok en gang større øyne en mage, haha. Når skal jeg lære at en sopp er mer enn nok?! haha. 

Så ja det er vell det jeg spiser mest av spessielt etter at jeg slutta å spise kjøtt, tar 20 min maks. relativt sunnt og mettanes til 1000! Tenkte egetntlig jeg skulle legge ut litt mat oppskrifter og sånnt. Selv om jeg hater det, hater og skrive om mat, føler meg så ekkel. Så vi får se på det. Ikke er jeg flink å lage mat ofte heller. Btw drikk masse masse vann, bra for deg! 
Frokost

Dagens viktigste måltid, som alle starter frokost innleggene sine med... Selv om jeg er veldig glad i å lage mat er jeg ikke noe spessielt flink, og jeg får alltid dårlig samvitighet hvis jeg lager noe usunt. Men dette her får være bra nok, masse frukt og deilg bær, prøvde med granat eple i også, noe som var kjempe godt! Også lagde jeg så mye at nå hår jeg både frokost, lunsj og kvelds. Og det utgjør rollen som påske godterier også, fint! Så får jeg se om jeg gidder å lage middag, kanskje ruccula salat med granat eple om vi har. Men jeg har lyst på te så hadebra. Også skal jeg høre mer på GG-Allin med drink, fight and fuck. Jeg er helt hekta på den sangen for tia. 

Og seee, lavendel hår!. Selv om det er mørkere nå, fuck, men det går ut. Var dum nok til å ha i mer i håp om at jeg fikk ut litt av rød skjære, men det må nok få en runde til med bleking eller sølvshampo kanskje. Men det blir i hvert fall ikke noe bleking akkurat nå, for så mye tåler ikke hodebunnen min på en gang..

 

Kosemat ^^,

Jeg tror jeg har laga beste middagen hittil i hele mitt liv! Det var sykt godt *stolt* Så nå har man funnet seg ny helefavoritt og erstattning for tacoen! Nam haha, om det er noen som har lyst på oppskrift er det bare å spørre men gad ikke legge den ut hvis ikke noen har lyst på den, men 0 stress om noen vill ha den. Anbefales på det sterkeste for den var veldig nam! : ) I hvertfall laks som har små koki med lime og masse deilig frukt og grønsaker som det er blanda med! 

Også veit jeg at jeg er sløv med blogginga for tia, men er så sinsykt sliten at jeg har ikke lyst til å gjøre annet enn og sovne utslitt på soffaen og lese ringenes herre. Et halvt år med maksimalt jobbing og minimalt søvn tar på kjenner jeg. Da er det godt med ferie !

Altså det smaka bedre enn på bildet, det ble så teite farger på bildet..
- xoxo  

vegetarmat

Gaaah jeg har ikke tid til å sove idag, for jeg er ikke i nærheten av ferdig med norsk oppgava... hjeeeelp!! Neida, det skal nok gå bra espresso gjør susen. 

Jeg har vært i lunde og syd idag, jeg liker di dagene. Og buss er egnetlig ikke så ille heller, i hvert fall ikke idag. Men dette får bli et kort innlegg om mat, siden jeg er sulten nå. Det er ikke alltid så lett å finne seg noe godt å spise når man ikke spiser kjøtt, herregud, det er kjøtt i alt så å si på kantiner! Uten om boller og det hadde jeg ikke lyst på. Og hjemme var det pasta og pizza, med kjøtt.. Så da lager man seg sopp, grisini, soya sjokkolademelk, kiwi og te. Nam, tror jeg har hatt litt større øyne en mage idag, men det overlever man vell. Uff jeg spiser alt for mye for tia syns jeg. Men jeg har spurt før og jeg fikks å utrolig masse gode tips og mat råd. Men er det fler som har bra tips til vegetar mat? Tas gladlig imot : D
- xoxo

Sweetchilli og hvitløks gullerøtter.

Tanken på å spise kjøtt byr meg utrolig mye imot for tia, det er liksom noens muskler. Er ikke vegetarianer for så langt kommer jeg nok ikke til å gå, eller kanskje? Sånn som det er nå, bare bestiller jeg ikke eller lager meg kjøtt selv. Og spiser ikke av det vi har hjemme heller. Men sånn som i selskaper osv spiser jeg litt. Men siden jula tror jeg faktisk jeg bare har spist kjøtt et par ganger. lol Men det var nå ikke det dette innlegget skulle handle helt om da. Ville faktisk for en gangsskyld gi et lite mat tips. 

Dette er en av mine favoritter men veldig lenge siden jeg har lagd det! veldig godt enten du ønsker det bare som en snack, som middag eller tilbehør. Utrolig enkelt. Slik gjør du:

  • Skrell og skjær gullerøtter opp i små skiver
  • Ha litt sukker i vannet og kok det
  • Hakk opp hvitløk
  • Sil ut vannet, og legg gulerøttene på et fat
  • Ha hvitløk og sweet chilli sause over. 

Så enkelt er det! Mengder bare smaker du deg frem til. La det gjerne kjøle seg ned, personlig syns jeg det smaker mye bedre kaldt for da har liksom alt fått tid til å trekke inn i gullerøttene. Honning er også veldig godt å ha oppi.


Haha det så ikke så godt ut, men jeg skulle ønske jeg kunne sende dere en smaksprøve for det er faktisk ganske godt! 
 
Ellers føler jeg meg bare utrolig heldig som har verdens beste lile rare voffe!


 

-xoxo