Trening og Kosthold

Bon giorno!

Snart klar for dag to tentamen da, ønsk meg lykke til!

Dagens frokost havregrøt med banan, usukkret ingefær te og smoothie med gullerøtter, banan, appelsin og appelsin juice. Ble overraskende god !

Før.

Når jeg har følsen av at all treninga bare ikke fungerer ser jeg på gamle bilder og skjønner at den faktisk gjør det.


(sommer'n for 2 år siden ca. 9. klasse). 

Du blir hva du spiser, sier di... Jeg så jo egneltig litt ut som en muffins, rundt, søt og pastell. hahah. Så ehm jah, har du litt ekstra, vær forsiktig med tyll og pasteller. Med mindre du ønsker å se ut som en muffins da, isåfall passer det jo bra. 

Ingen unnskyldning for ikke å trene i November

Veit dere hva, jeg skal trene nå! Føler meg litt flink, har lagt på meg så jævelig etter at jeg flytta til Arendal og jeg er ikke konfertabel med det i det hele tatt, så nå strammes det inn! Også håper jeg å faktisk få en kropp jeg kan være konfertabel med å gå på stranda med, det er målet. Og bare så jeg har sagt det og binder meg til det, begynner jeg med minst 2-3 dager i uka på treningssenteret som er på skolen sånn etter skolen + yoga eller tøying hver dag og den derre stanga mi da så klart haha. Og nå som det er sagt må det følges opp. Starter nå og fortsetter.
kos dere, må løpe. også er det hjem å lage middag.

Kjøttindustrien

Dere føle dere helt trygge til å lese videre uten bilder av misshandlede dyr. Hater når folk legger dem til for jeg klarer ikke så på dem

Okei, som dere som har lest bloggen min en stund vet så spiser jeg kun fisk og sjø mat men ikke kjøtt ellers. Og nå kom det opp enda en sak om drålig dyrehold og det her er akkuratt grunnen til at jeg ikke klarer å spise kjøtt. Jeg skal på ingen måte nekte noen å spise kjøtt, dømme, kaste blo på noen eller noe som helst slikt, det er teit.

Men kan vi bare være så snill å i det minste behandle di dyrene vi faktisk dyrker frem til mat på en forsvarlig måte? Det er kvalmt og skammelig sånn som denne industrien har utviklet seg, og det er virkelig ikke sånn det er ment til å være fra naturens side. Uansett hvor mye vi er ment til å være "kjøttetere".

Norsk kylling kjøttprdouksjon ifjord: 85.000 tonn. (Deler man det på 5 mill som er ca det vi er nå så sitter vi igjenn med over 17kg kjøtt pr innbygger. Et menneske trenger ikke over 1 kg kylling i mnd + harry svenskehandel...) Videre sto det at 102 av 152 brøt regelverget og at 1,9 millioner kyllinger døde årlig pga dårlig dyrehold. På toppen av det hele tenker di å øke produksjonen med yttligere 5 000 tonn. Kvalmt. 

Og det var egentlig det jeg klarte å lese om den saken. Klarer ikke fordype meg i det, bildene og fakta blir for mye for meg, jeg vet at det er sånn og vill virkelig ha forandring. Men dersom dere ønsker å se på saken nermere selv, så kan dere lese den her

Men tilbake til der jeg slapp, alle dere som snakker om at vi er ment til å spise kjøtt og det er sånn det har vært siden tidenes begynnelse. Ja, vi har spisse tenner forran, men vi har også runde bak. Det betyr at vi også er ment til å spise grønnsaker, frukt, nøtter, bær osv. Vi har faktisk ikke behov for sååå store mengder kjøtt som vi presser i oss idag. Om dere ikke kutter ut så kutt ned litt da! Eller finn en lokal gård, et eller annet som dere veit at behandler dyrene ordentlig. Det gjør moren min og da kan dere i det minste spise kjøtt med litt bedre samvittighet. Med dette sakt har jeg ikke spist kjøtt på et år og blodprøvene mine var helt fine.

 

Back on track

Så der, skal ta meg sammen igjen har så følsen av at jeg har lagt på meg! Selv om jeg ikke har vekt... men kjennes sånn ut. Så fra og med nu så tar jeg meg sammen og går tilbake til å spise sunt igjen! Og det her er jo faktisk super godt.Ruccula salat med oliven olje og flaksalt (jacobs). Og stekt sopp med djon sennep og soyamelk og noen tomater. Kjøper man firstprise sopp blir det plutselig ikke så dyrt heller! Så blir det smoothie til kvelds! :) 

Spise sunt, drikke masse vann, begynne å trene yoga igjen, får stang innen 3 uker og føre matlogg! Kan bli bra dette!